Vlieland Foto's en Informatie
Op deze website vindt u informatie, foto's en een uitgebreid forum.
 
  Home
Vlieland
Informatie
Foto's
Nieuws
Accommodaties
Forum
Linkpagina


Plattegrond Vlieland waarop u kunt inzoomen en schuiven zodat u het eiland op een gedetailleerde manier kunt bekijken. de straatnamen staan er ook bij.Vlieland is vanuit het westen gerekend het tweede bewoonde Nederlandse waddeneiland, gelegen in de provincie Friesland. Het eiland is onderdeel van de gemeente Vlieland.

Ten noorden grenst het aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee. De totale strandlengte is 20 km en de totale lengte van de fietspaden is 26 km.

Oost-Vlieland is het enige dorp op het Waddeneiland Vlieland. Op Vlieland bestond ooit ook een tweede dorp met de naam West-Vlieland. Dit dorp werd in 1736 door de zee overstroomd.

Vanwege de cultuurhistorische waarde van Oost-Vlieland, is het dorp in 1971 gemarkeerd als beschermd dorpsgezicht. In het dorp komen o.a. 39 panden voor die tot monument zijn verklaard. Bijzonder is het zeventiende-eeuwse dorpskerkje en het zestiende-eeuwse Tromphuis, nu museum.

Toerisme is de voornaamste bron van inkomsten op Vlieland. Vlieland kent een vijftiental hotels en enkele honderden vakantiehuizen en -appartementen. Er zijn twee kampeerterreinen op het eiland; Stortemelk en Lange Paal.

Bron: Wikipedia Vlieland
 

Fietsen op Vlieland
De duinen van Vlieland
De zee bij Vlieland
Vlieland Foto's en Informatie